کاربرد رزین در تصفیه آب
کاربرد رزین در تصفیه آب تاثیرات بسیار زیادی مثل حذف کلسیم و منیزیوم دارد و یکی از مباحث مهم در تصفیه آب می باشد. استفاده از رزین تصفیه آب می تواند سختی آب را گرفته و ذرات کوچک باردار یونی را تا مقدار قابل توجهی را کاهش می دهد. وبسایت ایران کانفتک به شما در خرید رزین سختی گیر کاتیونی، فیلتر ممبران صنعتی و تمام مواد که برای سختی گیری و تصفیه آب استفاه می شود را در اختیار شما قرار می دهد.
کاربرد رزین تصفیه آب
رزین ترکیبی مصنوعی با مولکول های نسبتا بزرگ به شعاع 0.5 تا 0.25 میلیمتر می باشد که دارای دو قطب ناهمنام بوده و قادر به تبادل یون با ذرت باردار در محیط است. با توجه به وجود قطب های فعال آنها، این ذرات براحتی با سایر ذرات و مولکول های باردار موجود در محیط به تبادل یون پرداخته و به آنها متصل می گردند. با توجه به قدرت چسبندگی بسیار بالای این ذرات، در صنایع مختلف از قبیل تولید پلاستیک، کفپوش و چسب استفاده می گردد. از مهم ترین موارد کاربرد رزین تصفیه آب می باشد که هدف اصلی در آن، کاهش سختی و مولکول های کلسیم و منزیم موجود در آب است.
کاربرد رزین در تصفیه آب در مرحله اول به نوع ذرات استفاده شده برای این منظور بستگی دارد، اما در حالت کلی می توان گفت این ذرات با توجه به کاتیون یا آنیون های فعال خود به تبادل یونی با ذرات معلق در آب با بار مثبت یا منفی پرداخته و باعث خنثی سازی خود و ذرات معلق می گردد. برای درک بهتر کاربرد این ذرات در تصفیه آب لازم است با انواع آن و ویژگی های هر یک بیشتر آشنا شوید. شرکت ایران کانفتک به صورت تخصصی به بررسی رزین های تصفیه آب پرداخته است و شما به راحتی می توانید با مراجه به سایت irancanftech تمام اطلاعات در این زمینه را به دست آورید.
کاربرد رزین در تصفیه آب و سختی گیری
با توجه به نوع رزین استفاده شده در فرآیند تصفیه آب، این ذرات قادر به حذف برخی از مواد و ذرات معلق در آب می باشند. از اصلی ترین کاربردهای رزین در تصفیه آب می توان به کاهش سختی آن اشاره نمود که یک تهدید بزرگ برای سلامتی انسان محسوب میشود. وجود منیزیم ورز کلسیم زیاد در آب از بزرگترین چالش ها در صنعت تصفیه آب می باشد که تجهیزات متعددی برای کاهش آن طراحی و تولید شده است. استفاده از فیلتر یا سختی گیر رزینی یکی از بهترین راهکارها در این زمینه می باشد که قادر است یون های منیزم و کلسیم را با یون سدیم فعال در رزین جایگزین کند. پس از استفاده متوالی از رزین به مرور لازم است نسبت به احیای سختگی گیر رزینی اقدام شود. برای احیای این ذرات و افزایش راندمان و بهبود کاربرد رزین در تصفیه آب از نمک برای شستشوی آنها استفاده می گردد. نکته مهم اینکه، با این روش نمی توان کلر و گوگرد و سایر مواد آلی موجود در آب را حذف نمود.
بطور کلی رزین های نوع قوی در یک محدوده وسیع pH و رزینهای نوع ضعیف در یک محدوده کوچک از pH مناسب هستند. ولیکن با استفاده از رزین های نوع ضعیف ، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف مواد شیمیایی مورد نیاز برای احیاء رزین را سبب می شود. رزین های کاتیونی قوی قادر به جذب کلیه کاتیون های موجود در آب می باشد ولی نوع ضعیف قادر به جذب کاتیون های هستند که به قلیائیت آب مرتبط است.
مزیت رزین های کاتیونی ضعیف بازدهی بالای آنها در مقایسه با رزین های کاتیونی قوی میباشد ، در نتیجه باعث تولید پساب کمتر در احیاء مکرر می گردد. اصولا زمانی که هدف جداسازی کلیه کاتیون های آب است به کارگیری توام رزین کاتیونی قوی و ضعیف اقتصادی تر از به کارگیری رزین های کاتیونی قوی میباشد. رزین های آنیونی قوی قادر به جذب کلیه آنیون های موجود در آب بوده ولی رزین های آنیونی قادر به جذب آنیون اسیدهای قوی نظیر اسید سولفوریک ، اسید کلریدریک و اسید نیتریک میباشد. رزین های آنیونی ضعیف مقاوم تر از رزین های آنیونی قوی بوده و به همین جهت در سیستم های تصفیه آب ، رزینهای آنیونی قوی در پایین دست رزین های آنیونی ضعیف قرار می گیرند.